THE NEST

emilie el chidiac

The precedent I chose is located in the Borneo-Sporenburg in Amsterdam. This house is part of a project which is constituted of 60 terraced houses, and the plot I chose is Plot 12 by MVRDV. This house was designed based on a minimalistic approach to take advantage of the small area given whilst having access to the view and the natural light, and still keeping it private. Based on these concepts, I developed the machine which is constituted of several units to form an orphanage. The design process was mainly focusing on using a basic form ad a reference and adding and subtracting to it so I can maintain the privacy of the residents whilst having access to the view and the light. Moreover, an interior grid was used to organize the spaces with no waste within the units.

d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor